7 Εύκολα tips για να περπατάς άνετα με τακούνια!


Είσαι μπροστά από τη βιτρίνα και χαζεύεις τα νέα τακούνια που έχουν κυκλοφορήσει. Είναι όλα τόσο όμορφα, όμως δεν ξέρεις πως να επιλέξεις το σωστό! Ίσως να είναι και η πρώτη φορά που θα φορέσεις τακούνια και να αγχώνεσαι ότι δε θα καταφέρεις να τα περπατήσεις.
Τα τακούνια δεν είναι σίγουρα εύκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο φαίνεται!
Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω 7 tips για να διαλέξεις τα σωστά τακούνια και να μάθεις να κινείσαι με άνεση και σιγουριά καθώς τα φοράς!
7 τρόποι για να μάθεις να κινείσαι με τακούνια με άνεση και σιγουριά!
1. Βρες το σωστό μέγεθος

Δες επίσης Ποια γυναικεία παπούτσια και μπότες είναι στην μόδα το Χειμώνα 2019
Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να βρεις τακούνια στο σωστό νούμερο. Τα flat παπούτσια, μπορούμε να τα προσαρμόσουμε αν δεν μας κάνουν ακριβώς, με τα τακούνια όμως δεν έχουμε τέτοια περιθώρια.
Αν τα τακούνια είναι πολύ μικρά θα πονέσουν τα πόδια σου και θα βγάλεις φουσκάλες. Αν πάλι είναι πολύ μεγάλα θα βγαίνει η φτέρνα σου καθώς περπατάς. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάζεις τα τακούνια και να τα περπατάς πριν τα αγοράσεις.
Εάν έχεις μόλις αρχίσει να φοράς τακούνια ή αν θέλεις να δοκιμάσεις ψηλότερα τακούνια απ’ότι συνήθως, προτείνω να διαλέξεις ένα ζευγάρι που θα έχει λουράκι στον αστράγαλο. Έτσι το πόδι σου θα παραμείνει στη θέση του και το βήμα σου θα είναι πιο σταθερό!
2. Ποιότητα αντί για ποσότητα

Δες επίσης τη νέα collection γυναικείων παπουτσιών Michailidis 2019
Όλες μας έχουμε μπει στον πειρασμό να αγοράσουμε ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι παπούτσια το οποίο όμως είναι ύποπτα φθηνό! Και πολλές από εμάς τα αγοράσαμε και το μετανιώσαμε τη στιγμή που βγήκαμε στο δρόμο.
Τα παπούτσια στηρίζουν όλο το σώμα μας καθώς περπατάμε και για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω για ένα ζευγάρι που προσφέρει άνεση, στήριξη και σταθερότητα, παρά να βλάψεις τη μέση σου ή τα πόδια σου.
Όταν αγοράζεις τακούνια σιγουρέψου ότι έχουν σταθερή σόλα. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις τοποθετώντας τα μπροστά σου και χτυπώντας απαλά τα πλαϊνά και το πίσω μέρος. Αν τα τακούνια κουνιούνται σημαίνει ότι δεν είναι σταθερά. Επίσης, καλό θα ήταν να έχουν και αντιολισθητικές σόλες, ώστε να μπορείς να τα φοράς και τις βροχερές μέρες!
3. Μαλάκωσε τα

Πριν να φορέσεις τα τακούνια σου έξω, περπάτησε τα μέσα στο σπίτι, ώστε να μαλακώσουν και να πάρουν τη φόρμα του ποδιού σου και να μη σε πιέζουν όταν χρειαστεί να τα φορέσεις για μεγάλα διαστήματα.
Αν σου είναι ακόμη σφιχτά και τα νιώθεις δυσκίνητα, μπορείς να τα πας σε έναν τσαγκάρη ώστε να σου τα ανοίξει με ένα ειδικό μηχάνημα. Αν είναι δερμάτινα, μπορείς να τα ζεστάνεις με ένα πιστολάκι και να τους δώσεις το σχήμα που θέλεις με τα χέρια σου, όσο το δέρμα είναι ακόμη ζεστό.
Για επιπλέον άνεση, μπορείς να προσθέσεις εσωτερικές σόλες!
4. Μη βιάζεσαι

Το να περπατάς με τακούνια δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να φοράς αθλητικά και γενικά flat παπούτσια. Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι! Άλλωστε το παν στο να φοράς τακούνια είναι η αυτοπεποίθηση!
Ένα τρικ για να κάνεις πρόβες το περπάτημα σου με τα τακούνια είναι το εξής. Τοποθέτησε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και φαντάσου μια ευθεία γραμμή, καθώς περπατάς. Με κάθε βήμα, φρόντισε να ακουμπάς ελαφρώς πρώτα τη φτέρνα στο έδαφος και μετά τα δάχτυλα. Αυτό βοηθάει αφενός στην ισορροπία και αφετέρου σου προσφέρει ένα φυσικό λουκ!
5. Στάση του σώματος

Δες επίσης 6 Μοδάτα παπούτσια για το Χειμώνα του 2019!
Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι όταν φοράς τακούνια, το σώμα σου έχει την τάση να γέρνει μπροστά. Αυτό μπορεί να πιέσει τις καμάρες των ποδιών σου και να κάνει το βήμα σου ασταθές.
Για να το αποφύγεις, στάσου ίσια και ρίξε το κέντρο βάρους σου στις φτέρνες. Κράτα τους ώμους σου πίσω και κεντράρισε το κεφάλι σου πάνω από τη σπονδυλική σου στήλη, κρατώντας το πιγούνι σου παράλληλα με το έδαφος.
Διορθώνοντας τη στάση του σώματος σου, πρώτα απ’όλα αποφεύγεις τους πόνους και δεύτερον δείχνεις σίγουρη και δυναμική!
6. Νιώσε το ρυθμό

Όπως είπαμε και παραπάνω το πιο σημαντικό όταν φοράς τακούνια είναι να νιώθεις άνετη και σίγουρη! Ίσως σου πάρει χρόνο να δοκιμάσεις και να καταφέρεις όλα τα βήματα, αλλά όσο τα τηρείς, το σώμα σου θα συνηθίσει και θα του βγαίνουν φυσικά.
Όταν νιώσεις ότι έχεις τελειοποιήσει τη στάση σώματος, μπορείς να προσθέσεις και λίγη ‘τσαχπινιά’ στο περπάτημα σου! Κούνα τους γοφούς σου στο ρυθμό του βήματος σου για να αναδείξεις τη θηλυκότητα σου!
7. Ξεκουράσου

Το σώμα μας μπορεί να αντέξει πολλά, αλλά βασική προϋπόθεση είναι να του δίνουμε το χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστεί και να αναζωογονηθεί.
Πάντα να τεντώνεις τα πόδια και τους αστραγάλους σου, όχι μόνο αφού περπατήσεις με τακούνια αλλά και πριν τα φορέσεις. Εάν νιώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας ότι τα πόδια σου έχουν πρηστεί, επέτρεψε στον εαυτό σου κάτσει για λίγο και να ξεκουραστεί.
Ένα τρικ είναι να σηκώσεις τα πόδια σου στον αέρα, ώστε να κατέβει το αίμα και να φύγει το πρήξιμο. Γυρνώντας στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, κάνε ένα ποδόλουτρο και τρίψε ελαφρώς τα πόδια σου. Έπειτα μην ξεχάσεις να τα ενυδατώσεις. Τα πόδια σου θα σε ευχαριστούν και θα είναι έτοιμα για άλλη μια μέρα με τακούνια!
Πηγή: ediva.gr